free yourself

Workshop Emotional Freedom Techniques (EFT) voor Coaches

Emotional Freedom Techniques, afgekort EFT, is een eenvoudige, krachtige en toch zachte methode die je bij een groot scala van problemen en klachten kunt inzetten. EFT werkt namelijk bijzonder effectief om emotionele en ook mentale en fysieke ballast te transformeren, los te laten. Door je vrij te maken van de beperkende werking van overtuigingen, herinneringen, trauma’s, programmeringen en emoties kom je weer bij je oorspronkelijke kracht, bij je authentieke zelf. Daarmee is EFT een fantastische tool voor jou als coach/therapeut/professional in je werk met klanten, en natuurlijk voor je eigen persoonlijke groei. Wat prettig is, is dat je EFT aan jouw klant kan leren zodat je klant ook thuis zelfstandig met EFT verder kan. Dat past bij het uitgangspunt dat je met coaching of therapie bij wil dragen aan het zelfsturend en zelfoplossend vermogen van je klant. Je reikt je klant met EFT een tool aan die je klant helpt om in zijn of haar onafhankelijke kracht te komen.
Verrijk met deze tweedaagse workshop jouw aanbod als coach/therapeut/professional met een krachtig en effectief instrument!

Hoe werkt EFTDe methode komt erop neer dat je in een bepaalde volgorde op meridiaanpunten van het lichaam klopt (‘tapt’), op je hand, hoofd en romp. Tegelijkertijd stem je je mentaal af op het probleem of issue, waarbij je specifiek op het probleem gerichte zinnen uitspreekt. Het kloppen op de meridiaanpunten stuurt energie door de meridiaanbanen (energiebanen). Hiermee verdwijnt de verstoring in het meridiaansysteem, die aan het probleem ten grondslag ligt. EFT oefent dus een rechtstreekse positieve invloed uit op het energiesysteem en brengt het energiesysteem weer in balans. Het is een holistische methode en een methode waarmee je juist accepteert wat er is en daardoor laat je los. Veel klachten en problemen verdwijnen, met blijvend resultaat.

VoorbeeldenZo maar een aantal voorbeelden van klachten en problemen waarbij je EFT kunt inzetten, denk aan onzekerheid, angsten, verdriet, verslavingen, frustraties, depressieve gevoelens, denken niet goed genoeg te zijn, je minderwaardig voelen, je niet geliefd voelen, jezelf tekort doen, gebrek aan zelfliefde en eigenwaarde, beslissingen uitstellen, weg uit het hier en nu zijn, piekeren, doorschieten in zorgen voor de ander, bij relatie-issues, bij werkgerelateerde issues, bij fysieke klachten als stress, problemen met gewicht, hoofdpijn, een knoop in je maag, et cetera. Gary Craig, de man achter EFT, zegt ook ‘Try it on everything’.

EFT is zo’n methode die je vooral moet doen en ervaren om de vele voordelen ervan te ontdekken. Het is een waardevolle tool om in je sessies met klanten in te zetten én daarnaast fijn gereedschap voor jezelf, bij je eigen groeiproces. Je bent van harte welkom bij deze workshop!

Data– dinsdag 3 april + dinsdag 15 mei, in Twello/Deventer
– donderdag 31 mei + donderdag 5 juli, in Twello/Deventer

Prijs€ 350,- excl. BTW en incl. hand-out en demonstratie-video’s (digitaal), lunch, koffie/thee

Wil je EFT niet als coach/therapeut/professional inzetten maar wel bij jezelf leren toepassen? Kijk dan eens bij de eendaagse workshop ‘Mentale en emotionele vrijheid’.

Ervaringen van klanten“Dit jaar heb ik bij Paulien de workshop EFT gevolgd. Ik ken Paulien al langer en dat is ook de reden dat ik het graag bij haar wilde doen. Ze is heel deskundig, open en integer, bij Paulien heb je het gevoel dat alles wat er is goed is. Daardoor voel ik geen enkele belemmering om vragen te stellen of te oefenen zonder precies te weten waar ik uitkom. Paulien is er en ondersteunt als dat nodig is. Ook na de training blijft ze betrokken en is ze bereid mee te denken. Dank je wel Paulien!
EFT is voor mij een hele praktische en effectieve methode om beperkende emoties of overtuigingen aan te pakken. Ik ben nog regelmatig verrast hoe snel er een verandering plaatsvindt. Voor mij is het een mooie aanvulling in loopbaanbegeleiding en coaching.” Ellen

“Ik heb bij Paulien de workshop EFT gevolgd. Ondanks mijn enthousiasme en positieve ervaringen met EFT heb ik mijzelf laten leiden door een belemmerde overtuiging “wie zit hier op te wachten”, waardoor ik EFT niet ging toepassen. In 2013 heb ik de NLP Master Practitioner gevolgd en heb Paulien als model gekozen om me opnieuw te verdiepen in EFT.
De werkwijze van Paulien is dat ze op een luchtige wijze en vanuit liefde, zonder oordeel, EFT toepast. Het effect hiervan is geweest dat ik mijn schroom en angst los heb mogen laten om zelf EFT in coachingssessies in te zetten. Het is verwonderend hoe helend EFT werkt en het is gemakkelijk te combineren met andere interventies. En daarbij komt ook dat de coachee het als zelfhulpmethode goed kan gebruiken (huiswerk) en een krachtig impuls geeft aan zijn zelfredzaamheid.” Erna

 

In deze workshop leer je: - wat EFT is- hoe EFT werkt- de toepassingsmogelijkheden van EFT- de methode bij jezelf toepassen- de methode te leren aan je klant en hem of haar te begeleiden met een EFT sessie (de klant past EFT bij zichzelf toe). Na de kennisoverdracht en het delen van ervaringen met EFT ga je vooral oefenen met het toepassen van EFT. We gaan dus vooral 'doen' zodat je vlieguren kunt maken en je je bekwaam voelt om EFT toe te passen. Je leert 'spelen' met EFT. Tussen de eerste en de tweede dag oefen je EFT bij jezelf, pas je EFT bij anderen toe, lees je literatuur en bekijk je voorbeeld-video's.
Na de twee workshop-dagen ben je in staat: - om uit te leggen wat EFT is en hoe EFT werkt- ken je de toepassingsmogelijkheden van EFT- ben je in staat om EFT bij jezelf toe te passen- ben je in staat om EFT in het werk met je klanten toe te passen én kun je jouw klanten leren om zelfstandig met EFT te werken.
Deze workshop is voor coaches, therapeuten en andere professionals die mensen coachen of begeleiden bij hun persoonlijke groei.
Data- dinsdag 3 april + dinsdag 15 mei- donderdag 31 mei + donderdag 5 juliTijdvan 10.00 tot 17.00 uur LocatieTwello/Deventer PrijsDe prijs van deze workshop, bestaande uit twee losse dagen, is € 350,- excl. BTW.Dit tarief is inclusief hand-out, demonstratievideo's, lunch en koffie/thee.Je ontvangt een certificaat voor deelname.Maximaal 8 deelnemers. 
Je kunt je hier aanmelden. Vermeld hierbij graag de startdatum waarop je deze workshop wilt volgen.Na aanmelding ontvang je een uitnodiging en factuur.

Wil je meer informatie?

Voor meer informatie en aanmelden kun je op de onderstaande contact-button klikken. Uiteraard kun je ook telefonisch contact opnemen: 06-19007720.

Contact opnemen met Be Happy Company